Home » Aleksandar Vulin direktor BIA

Aleksandar Vulin direktor BIA

Piše INFO

Predsjednik Pokreta socijalista Srbije i doskorašnji ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin imenovan je na današnjoj sjednici Vlade Srbije za direktora Bezbjednosno-informativne agencije.

Vulin je srpski političar, rođen je 1972. godine u Novom Sadu, osnovnu školu završio je u Novom Sadu, a gimnaziju u Sremskim Karlovcima, te diplomirao na Pravnom fakultetu u Kragujevcu.

Osnovao je Pokret socijalista 2008. godine i od tada se nalazi na čelu te partije. Novembra 2010. godine Pokret socijalista je napravio koaliciju sa Srpskom naprednom strankom, Novom Srbijom i Pokretom “Snaga Srbije”.

Poslije izbora 2014. godine postavljen je na funkciju ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. U junu 2015. godine imenovan je za predsjednika Radne grupe za rješavanje problema mješovitih migracionih tokova, koju je formirala Vlada Srbije.

Bio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju (2012–2014), ministar bez portfelja (2013–2014), ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja (2014–2017), ministar odbrane (2017–2020), te ministar unutrašnjih poslova (2020-2022).

Vulin je prepoznatljiv kao političar koji se, osim za socijalnu pravdu i jednakosti, zalaže za jedinstven politički stav i zaštitu nacionalnih interesa srpskog naroda.

U Republici Srpskoj, Vulinov Pokret socijalista ima potpisan sporazum o saradnji sa Socijalističkom partijom Srpske Gorana Selaka.

Slične novosti

Komentari