Home » Aktivisti “Kreni-Pokreni” na protestu protiv Rio Tinta verbalno napali urednicu Vaseljenske i Branimira Nestorovića

Aktivisti “Kreni-Pokreni” na protestu protiv Rio Tinta verbalno napali urednicu Vaseljenske i Branimira Nestorovića

Piše INFO

Juče je u Loznici održan veliki narodni protest protiv otvaranja rudnika kompanije Rio Tinto. Protest je okupio široku prozapadnu opoziciju, ali je značajnu podršku pružila i patriotska frakcija “MI SNAGA NARODA – Branimir Nestorović”, jedina patriotska grupa koja je učestvovala.

Uprkos pokušajima opstrukcije njihovog dolaska, budući da prozapadna opozicija vidi u njima ozbiljnu konkurenciju, pokret “MI” je uspeo da se pridruži protestu, uživajući veliku podršku među narodom.

Protest je bio obeležen nizom incidenata, uključujući perfidne napade na novinare i učesnike. Osobe koje su učestvovale u “Maršu na Jadar” sa Savom Manojlovićem, bilo po njegovim nalozima ili samoinicijativno, izvele su nekoliko koordiniranih akcija.

Osoba koja je napala Veizovićku izazivajući atmosferu linča, sve vreme je bila u pratnji Save Manojlovića

Prvo su napali novinarku i urednika portala Vaseljenska, Vesnu Veizović, verbalno je prozivajući po imenu i prezimenu sa optužbama da laže. Ovo je izazvalo sinhronizovane reakcije pristalica pokreta “Promeni pokreni”, koji su dobacivali novinarki, optužujući je da piše neistine i da je uzela novac za takvo izveštavanje. Atmosfera linča je bila jasno vidljiva, sa više ljudi uključenih u dobacivanje pogrdnih reči.

Napadi su prijavljeni policiji od strane Veizovićeve, što je ona i objavila na svojim profilima na društvenim mrežama.

Nakon završetka protesta, ista grupa je napala i Branimira Nestorovića, optužujući ga da je “prodao Beograd”. U napadu je učestvovao i Nikola Mitrović iz Šapca, poverenik stranke “Novo lice Srbije – Miloš Parandilović”, koji je bio i među onima koji su pogrdnim rečnikom pokušali da diskredituju novinarku Vesnu Veizović.

 

Slične novosti

Komentari